Spiga

Lucruri care nu le stiati despre LOST

  • Episodul pilot a costat 11.5 milioane de dolari FIX ! De mult se zvonea ca episodul pilot a fost unul scump, dar cifrele variau intre 10 si 14 milioane de dolari. Acum stim sigur.

  • Dupa difuzarea episodului pilot audientele au fost foarte mari. La aflarea acestei vesti, Damon Lindelof le-a zis celorlalti din camera : "La naiba, acum trebuie sa le spunem si ce este acel monstru”.

  • In episodul pilot cand au introdus acel urs polar , s-a stiut ca vor explica odata intr-un episod viitor ca un grup de ursi polari au fost adusi pe insula pentru experimente de niste oameni, dar nu stiau exact cine vor fi acei oameni. Asta pana la episodul 8 din sezonul 1 "Solitary", cand Carlton s-a alaturat echipei de productie. Atunci el si Damon au purtat o discutie despre toate misterele neexplicate de pana atunci. De exemplu. Damon stia deja ce este monstru si ce este insula, dar au discutat despre alte intrebari : Ce ar fidaca un alt grup de oameni este numit The Dharma Initiative ? Ce ar fi daca personajele ar parasi insula inainte de finalul serialului, pentru ca publicul nu s-ar astepta la asta ? Ce ar fi daca serialul ar deveni despre cum personajele incearca sa se intoarca pe insula la sfarsitul serialului ? Care ar fi episodul final al serialului ? Ce va fi in acel buncar ? - Si eu care credeam ca Oceanic 6 a fost pura inventie pe parcurs...

  • Producatorii au recunoscut ca in sezonul 3 au tras de timp, neavand o data exacta pentru terminarea serialului. Asta explica episodul lui Claire cu acel mesaj legat de piciorul unui porumbel, si as adauga eu - ar explica si episodul Expose cu Nicki si Paulo

  • Niciodata nu au planuit ca Tom sa fie liderul Celorlalti.

  • Cateodata Gregg Nation vine la Damon si Carlton si le spune ca sunt erori de continuitate in flashback-uri, unde un ziar poate are o data care nu reflecta povestea din flaschback, si in loc sa incerce sa o modifice prin efecte vizuale pentru DVD, Damon doar il injura.

  • Despre povestea nespusa a flashback-ului nevazut al lui Sawyer. Initial flashback-ul fusese scris si filmat pentru episodul 2.02 (Adrift). Sawyer se ducea in Florida, se indragosteste de o femeie, pe care o insela, dar se pare povestea a iesit foarte prost incat au sters acest flashback din episod, inlocuindu-l insa cu un flashback al lui Michael.

  • In pauza dintre sezoanele 2 si 3 au realizat ca Charlie va trebui sa moara, dar abia in mini-pauza din timpul sezonului 3 s-au gandit sa il faca un fel de erou pe Charlie.

  • In medie un scenariu pentru un episod LOST are 57 de pagini. Damon si Carlton adora numarul 5. Ceilalti scenaristi se chinuie sa nu depaseasca baremul de 59 de pagini per episod.

  • Damon si Carlton au venit cu ideea din spatele episodului Ji Yeon.

0 comentarii: