Spiga

Montuga ?!


Ati putea spune WHO THE FUCK IS MONTUGA ? Este o trupa. Si nu nu vine din AFrica desi numele pe mine acolo ma duce cu gandul. De fapt chiar si conceptul de trupa este gresit aici. Observ ca prinde mai bine combinatia....proiect muzical de nivel european.

Clipul lor l-am vazut mai demult pe la tv. Suna interesant. Iata ce am gasit despre montuga pe mediapro music:

Montuga inseamna Mika Moupondo si Mihai Ristea.

Nascut in Romania, crescut in Galati pana la varsta de 6 ani si apoi mutat in Congo, Mika face parte dintr-o instarita familie congoleza, in care muzica a fost dintotdeauna modul de exprimare a trairilor. De la mama sa, pictorita, a mostenit simtul artistic, ambitia si perseverenta, iar de la tatal sau, cautator de diamante in Angola, Mika a mostenit talentul, dar si spiritul de aventura. Astfel, Mika a starbatut lumea in lung si in lat. Din Congo a plecat in Franta, unde cativa ani a cantat in baruri si a sustinut concerte. Atras de muzica soul, Mika pleaca in Statele Unite, unde, in scurt timp reuseste sa sa obtina cateva contracte cu baruri in care se canta muzica soul si R’n’B. La scurta vreme insa renunta la tot si revine in Romania pentru a urma cursurile Facultatii de Management Financiar-Bancar. Dupa terminarea studiilor, in timp ce colinda lumea alaturi de tatal sau, Mika primeste o oferta din partea unui impresar din Franta si isi reia activitatea muzicala, de aceasta data in Paris. Hotarat sa urmeze masteratul in Management bancar, revine in Romania unde primeste oferta de a forma, alaturi de unul dintre cei mai buni prieteni ai sai, Mihai, trupa MONTUGA.


Pasionat de muzica, la varsta de 3 ani, Mihai, devine fan Michael Jackson si invata sa danseze, in joaca, in fata televizorului. Pana la 5 ani, sterge marea parte a casetelor audio ale parintilor, pentru a se putea inregistra cantand. Nu dupa mult timp, parintii il inscriu la fotbal, iar pentru o vreme muzica trece pe planul al 2-lea. In gimnaziu, pasiunea pentru muzica si dans revine si formeaza o trupa de break-dance. Spre sfarsitul clasei a 8-a intra pentru prima data intr-un studio de inregistrari. Fascinat de ceea ce vede, incepe sa stranga bani, hotarat sa isi ridice acasa un studio personal. In paralel, colaboreaza si cu alte studiouri din Bucuresti, compunand atat pentru propriul sau proiect muzical, cat si pentru diferiti artisti.

Iata si clipul la piesa "Sofia". Aa si am zis de super site-lor in flash ? Check it out:

montuga.com

0 comentarii: