Spiga

CEZ comunist....

Sa ridice mana sus cine nu a avut curent electric ieri... 15 decembrie. Poate a fost afectata doar Craiovita Noua, dar cu siguranta in alte dati si alte zone ale Craiovei au fost lasate in bezna totala. CEZ se joaca cu nervii nostrii. Am tot citit comentarii ale cititorilor Gazetei de Sud care erau nemultumiti de faptul ca CEZ tot intrerupe curentul electric in diferite zone din Craiova. Pe langa intreruperile programate (de ce naiba avem si dastea) mai sunt si cele spontane ca sa zic asa. Deci de foarte multe ori curentul se opreste noaptea. Oare ce or gandi aia de la compania aceasta de distributie de energie electrica? Daca se intampla noaptea, oamenii nu stiu si totul este bine. ei bine nu este asa. Noaptea aparatele electrocasnice raman in priza.Desi intradevar pentru a mai reduce factura la curent suntem sfatuiti sa stingem beculetzul rosu de la televizor si sa scoatem alte aparate din priza pe timpul noptii, eu va intreb ce sa facem cu frigiderul ? Right..... Alta problema semnalata de cineva era faptul ca avea un ceas destaptator care functiona alimentat fiind de la o priza. Noaptea s-a luat curentul si probabil ceasul s-a resetat. Dimineata ce sa vezi ..ceasul nu a mai sunat, omul a intarziat la servici.

Eu nu pot sa inteleg....oare cate naibii de reperatii pot sa faca si astia. Dupa ce ca au cumparat in urma cu cativa ani aceste drepturi de a furnica energie electrica in Craiova si probabil alte zone, cei de la CEZ s-au vazut asaltati de reclamatii ca incarcau acele facturi. S-au tot scuzat ca s-au facut niste recalculari si trebuia sa plateasca cineva. Si am platit cu totii. Dar curentul tot se intrerupeaa.. Oare incearca ei sa refaca intreaga retea de distributie ? Ma indoiesc. Mai carpesc si ei pe ici pe colo ca tot romanu'. Ca tot zic de romani. Doamne fereste sa se intample ceva, o catastrofa in Romania, in Craiova de exemplu. Sa zicem un cutremur. Pai noi nu am mai avea apa potabila si curent electric cred ca luni de zile, pana ar reusi cineva sa refaca sistemul DAAA, atat de inapoiati suntem !

Revenind.....pene tot mai dese de curent ..... Mda. Deci noaptea intrerup curentul, ziua sunt intreruperi programate, iar ieri (luni 15 dec.) pur si simplu cred ca un angajat adusese un copil cu el la servici si l-a lasat sa se joace la vre-un intrerupator, ca prea se tot oprea si repornea lumina. Intre orele 17:00 si 20:00 cred s-a luat curentul de 5-6 ori, ma refer in Craiovita Noua. Evident suni la 929 parca..... si o melodie frumoasa se porneste si o "roboata" iti zice ca toti operatorii sunt ocupati. Realizez de ce sunt ocupati, dar ma indoiesc ca ar vrea vreo 10-15 persoane care sa raspunda la telefoane. Deci la fel de bine putea sa spuna SINGURA OPERATOARE este ocupata, fumeaza o tigara (stiu sunt rau, dar am nervi).

Ceea ce m-a deranjat foarte mult s-a intamplat cu ceva timp in urma cand tot in GdS am citit scris de un client nemultumit care a primit un raspuns din partea cuiva de la CEZ. Acolo se zicea ceva de genul (o sa exagerez) "Acum vreti curent electric non-stop ? Pe vremea lui Ceausescu era la fel si nu zicea nimeni nimic." Of doamne, gresit in atatea moduri posibile. In primul rand ca sa ii gasesc o scuza persoanei care a zis asta as putea spune ca era stresata fiind asaltata cu sute de telefoane de la craioveni. Altfel persoana este pur si simplu idioata. In al doilea rand...cei care au prins din epoca ceausista (aveam 5 ani) nu se pot plange prea mult. Atunci se stia la 10 se da stingerea, toata lumea la culcare, dimineata la muncaaaaa BAH !!! Nu este chiar atat de corect nici aceasta varianta, dar frate macar se stia o ora cand se va lua curentul si se incheie programul la tv. Si in al treilea rand ma indoiesc ca nu erau discutii si pe acea vreme. Numai ca nu iti permiteai sa suni la deranjamente ci barfeai cu vecinii pe scara sau nici cu aia , ca cine stie poate erau securisti. Asa ca iti ramanea comfortul familiei care intotdeauna iti dadea dreptate. Deci si pe atunci erau nemultumiri. Dar ghici ce ??? De aceea s-a facut revolutie...ca sa fim stat democrat sa avem o parere, sa fim nemultumiti de ceva si sa spunem !!!!

Eu cred ca mi-am spus off-ul asa ca acum trec la culcare !

0 comentarii: