Spiga

Ce conteaza?

Oare ce conteaza pe lumea asta? Banii? Te chinui o viata intreaga sa strangi la ei. Se spune ca banii nu pot cumpara fericirea. Este o situatie 50/50. Adica unii oameni nepasatori se vor multumi cu faptul ca toata lumea face ce vor ei, din cauza ca au bani. Pentru ei asta inseamna fericire si implinire. De ce sa ii contrazicem? Pe altii intradevar banii nu ii ajuta cu nimic. Au bani, au succes pe plan profesional, dar in interiorul lor sunt goi. Nu au prieteni, au doar persoane care roiesc in jurul lor. Au doar iubire cumparata.

Ce altceva mai conteaza in viata? Sanatatea. Intradevar este foarte important sa fii sanatos pentru a te bucura de micile placeri ale vietii. Sau a nu te bucura, depinde de fiecare.

Dragostea? Da si dragostea este un lucru care conteaza in viata unui om. Se spune ca dragostea invinge orice bariera. Dar in acelasi timp este motivul atator conflicte. Se zice ca daca iubesti in viata si esti iubit nimic altceva numai conteaza. Nici banii, nici daca esti bolnav. Ce?? Nu imi sariti in cap. Unii s-ar multumi cu o perioada scurta de timp (sa zicem..cativa ani) dar pe care sa ii traiasca la intensitate maxima alaturi de persoana iubita, in schimbul unei vieti lungi, lipsita de importanta si traita in singuratate.

Ce consider eu mai importante decat astea? Speranta ! Omul spera. Este ceva banal, atat de banal incat nici nu realizam cat de important este. Sa zicem ca nu ai bani, dar speri ca intr-o zi o vei duce mai bine. Sa zicem ca nu esti foarte sanatos, dar speri ca intr-o zi sa te insanatosesti. Nu ai pe nimeni care sa iubeasca si sa iubesti la randul tau? Ce faci? Speri ! Speri ca intr-o zi vei gasi acea persoana care sa te faca sa te simti important, sa te faca sa uiti de toate celelalte enumerate mai sus. Daca oamenilor li se ia speranta atunci sunt ca si morti. Un prizonier care este torturat rezista si rezista deoarece spera ca intr-o zi va fi liber.

Exemple s-ar gasi cu miile. Nu stiu ce mi-a venit sa scriu despre aceste lucruri... Dar cam aceasta este ordinea in care vad eu lucrurile. Cititi de la sfarsitul articolului spre inceput.

2 comentarii:

  Anonim

2 martie 2009 la 08:33

Banii, sanatatea, dragostea si speranta...da, sunt importante in viata oricarui om, dar intr-o alta ordine zic eu.

  Marius

2 martie 2009 la 09:00

Ai pune dragostea pe primul loc nu-i asa Mirule?

Zi exact ordinea ta.