Spiga

Haideti fratilor la meci !


Sambata 1 noiembrie la ora 19:00 Universitatea Craiova revine pe stadionul central, pe Ion Oblemenco. Nici nu mai tin minte care a fost ultimul meci disputat acolo, dar stiu ca finalul sezonului trecut i-a gasit pe craioveni jucand pe stadionul Extensiv din Parcul Romanescu.

Ma intreb eu ...ce moment mai bun pentru ca Stiinta sa revina "acasa"? Are vreo 5-6 meciuri fara infrangere in campionat, dar nu este vorba numai de asta. Jocul Craiovei a fost unul care a impresionat in acest sezon. Orice ar zice altii, Universitatea isi merita locul 5 pe care se afla dupa 12 etape, asa cum si Urziceni isi merita insa locul 2. In aceasta toamna pentru prima data nu am mai vazut declaratii ingamfate ale jucatorilor sau ale patronului. Parca pentru prima data dupa multi ani incoace suntem cu picioarele pe pamant. Nici victoria din prima etapa , nici egalul de la CFR , victoria de la Urziceni sau acest 5-2 de la Medias nu i-a inebunit pe tinerii jucatori ai nostrii. Cel putin asa sper sa fie. Ca pana la urma oltenii sunt olteni si cand iti este lumea mai draga dau cu bata in balta. Dar sa nu vorbesc despre lucruri rele.

Craiova joaca sambata un meci cu o nou-promovata in Liga 1, o echipa care se afla pe penultimul loc cu doar 8 puncte din 12 meciuri. Este drept ca Otopeni vine dupa o serie buna de meciuri in care echipa a acumulat 7 puncte. Au facut egal la Steaua si au pierdut doar cu 1-2 acasa cu Rapid. Dar sa fim seriosi...Rapid e in deriva in acest moment (sper sa fie si peste 3 etape cand jucam cu ei), iar Steaua ..nu mai este Steaua. Toate premizele indica o victorie a Craiovei in fata celor de la Otopeni. Acum mai poate interveni un factor ciudat. Printre jucatorii Universitatii se poate instaura o oarecare teama. Este primul meci pe Ion Oblemenco, rezultatele ii obliga sa castige si acest meci si jucatorii se pot bloca. Acum depinde si de antrenorul Napoli care va trebui sa stie cum sa ii motiveze pe jucatori. Cred ca un gol marcat in prima repriza va rezolva problema.

Nu o sa mai lungesc acest post. Ideea este: Hai sa umplem stadionul sambata, sa fim iar 20-25 mii de oameni care sa strige Stiinta !!!, sa strige GOOOL !!! si nu odata ci de mai multe ori, haideti sa le aratam ca in acest an se poate, ca in acest an Craiova nu mai glumeste, isi vede de treaba ei si castiga meci dupa meci. Balaci ne intreba daca suntem destui de multi ca sa sustinem echipa si in campionat si in cupa. Eu zic ca odata cu rezultatele pozitive vor veni si mai multi suporteri in deplasare. Victorii in meciurile cu Otopeni (acasa), Buzau (deplasare), Rapid (acasa) si o victorie in Cupa cu Pandurii cred ca ne va da aripi. Si noua suporterilor si echipei. O clasare in primele 4-5 la sfarsitul celor 19 etape disputate in acest an ar insemna ca Universitatea Craiova chiar are sanse reale la un loc de Cupa Uefa. Va dati seama ce ar fi in toamna viitoare ? Meciuri in UEFA !! poate grupe....HOOOOOOOO ca prinsei deja aripi :))

0 comentarii: