Spiga

Zero-Zero , episodul 2

Da bai uitasem (n-am avut timp, chef) sa scriu despre rezultatul istoric inregistrat la Craiova vineri. Fc Universitatea Craiova a intalnit Steaua Bucuresti. Meciul m-a dezamagit desi determinarea jucatorilor a fost mare. Dar aceasta determinare nu a fost folosita pentru constructie ci pentru a distruge tot. De multa vreme Craiova nu mai intalnea Steaua intr-un moment in care eram peste ei in clasament dupa atatea etape scurse. Acum 6 7 ani la ultima victorie a noastra pe teren propriu in fata Stelei, am trecut chiar pe locul 1, da dar atunci erau doar etapa a3-a si acumulasem 9 puncte. Evident acel sezon pana la urma s-a dovedit a fi unul sub-mediocru ca multe alte sezoane. Dar acum, acum parca ce s-a schimbat. Este etapa a 15-a si Craiova se afla pe locul 4 la egalitate de puncte cu CFR (locul 3) si un punct mai mult decat Steaua. Steaua venise dupa 11 meciuri fara victorie, dar avea sa fie un meci greu. In cele din urma s-a terminat 0-0, Craiova a revenit pe locul 3, dar diferenta intre pozitia a 3-a in clasament si pozitia a 10-a este foarte, dar foarte mica. Clasamentul il vedeti mai jos, acum vreau sa comentez altceva.

La prima vedere Steaua a avut ocaziile mai mari in meciul de vineri. Cea mai mare ocazie fiind aceea in care Semedo din 4 metrii trimite mingea pe langa. Buuun. Dar pasa a primit-o de la Moreno, iar Moreno se afla in offsaid !!! Eu mi-am dat seama inca de la reluarile din timpul meciului, dar a confirmat si Craciunescu ca la Moreno a fost offsaid. Stelistii au reclamat penalty la faza in care Bogdan Stancu a fost tinut in careu. Dar acelasi Craciunescu a spus ca nu se putea acorda 11m deoarece si B Stancu l-a tinut de tricou pe mitchell parca. O alta faza controversata s-a petrecut cand Woobay a cazut in careu. Desi si eu am considerat ca Woobay a cazut usor, contact a fost intre el si Petre Marin, iar fostul mare arbtiru a spus ca la acea faza trebuia sa se acorde penalty. Deci cu ce mai ramane Steaua ? cu bara lui Radio de la 50 metrii va spun eu. Oricum rezultatul este mai mult decat echitabil pentru ambele formatii. Craiova a jucat mai slab decat in meciul cu Rapid pe care trebuia sa il castige. Campionatul e lung, iar Craiova trebuie sa reziste.

Multi zic ca sezonul acesta nu trebuie pusa presiune pe tinerii jucatori ai Craiovei, ca obiectivul oficial ramane o clasare in primele 6 (adica calificare in UEFA), si ca abia la anul se doreste urmarirea titlului. Ei bine este FALS !!!! Anul acesta echipa trebuie sa dea tot ! sa adune puncte mai ales cu echipele mici. Si stiti de ce? Pentru ca mai mult ca sigur sezonul viitor va redeveni unul mediocru, pentru ca atunci va incepe presiunea ! Mititelul va spune ca vrea campionatul, dorintele vor creste si performanta echipei va scade. De aceea eu zic ca acesta poate fi anul Craiovei. Cand vad Dinamo debusolata, pierzand la echipa care facea numa egaluri, cand vad Steaua fara victorie de nshpe meciuri si cu un patron becalizat, de Rapid sa nu mai zic. CFR pierde si ea la Pandurii. Mai raman Urizceni si Timisoara care pot fi niste echipe redudabile in acest sezon. Si sa nu exclud pe Arges care surprinzator are acelasi numar de puncte ca Universitatea.

1 Urziceni 33p (15j)
2 Dinamo 32p (16j)
3 Craiova 27p (16j)
4 Arges 27p (16j)
5 Steaua 26p (16j)
6 CFR Cluj 26p (16j)
7 Timisoara 25p (15j)
8 Rapid 25p (16j)
9 Vaslui 24p (16j)
10 Brasov 23p (16j)
11 Otelul 22p (16j)
12 Pandurii 20p (16j)
13 Gloria 18p (16j)
14 Farul 16p (16j)
15 Poli Iasi 16p (16j)
16 Gaz Metan 15p (16j)
17 Otopeni 9p (16j)
18 Buzau 3p (16j)

0 comentarii: