Spiga

Ar fi fost prea frumos!

Steaua Bucuresti 3- Olympique Lyonnais 5
Nu este asa ca ar fi fost prea frumos ? O victorie a Stelei in fata celor de la Lyon ? Inimaginabil ! Eu sunt un suporter al Univ. Craiovei dar atunci cand o echipa romaneasca joaca in cupele europene tin si cu acestea. De aceea aseara am fost fanul Stelei in meciul din Champions League.

Minunea a tinut 12 minute. Steaua 2 - Lyon 0. Imediat Lyon a inceput sa preseze la poarta lui Zapata. Minutul 23: 2-1, gol supert marcat de Keita. Inca vreo 2 ocazii ale francezilor si in minutul 33 scor egal 2-2. Lyon a dovedit ca poate fi o echipa puternica si atunci cand trece print-o perioada slaba. Acum pe bune. Pentru noi aseara Lyon semana cu o campioana a Europei, dar statisticile arata ca desi in sezoanele trecute au rupt tot in grupe niciodata nu au trecut de sferturi, de multe ori oprinduse in optimile de finala. Daca aseara in locul Stelei se afla sa zicem Manchester sau Barcelona si apucau sa aibe 2-0 pe tabela, cred ca Lyon revenea mult mai greu , poate nu mai reveneau deloc. Si la multele greseli pe care le-au facut si francezii sigur alta echipa ar fi profitat si mai mult. Si daca scorul ar fi luat amploare , atunci Lyon parea o echipa mica, o echipa iesita din forma. DAR Lyon a jucat cu Steaua si Steaua nu este o echipa mare, una care ar fi putut sa pastreze acel 2-0. Cred ca doar Becali a crezut vreo secunda ca Steaua va castiga dupa acel 2-0. Eu si la meciul Romania - Franta am spus ca abia la 2-0 urma sa vina greul. La meciul Craiova- Pandurii (la fel ...2-0 in minutul 12), am spus ca Pandurii nu sunt o echipa care sa revina, dar Universitatea a facut clar pasul inapoi.

Chiar si la 2-2, Steaua a mai avut o sansa. Exact in finalul reprizei intai au inscris pentru 3-2 dintr-un corner, adica o alta faza fixa. Doua din cele 3 goluri ale stelei au fost inscrise din faze fixe. Acesta este un lucru bun. Dar altceva Steaua nu a mai jucat. REpriza a 2-a Lyon a continuat obsesiv atacurile la poarta Stelei. Au trecut 15 , 20, 25 minute si lumea chiar incepea sa spere. Dar multele erori ale jucatorilor stelisti au dus la egalare: 3-3. Nici peste un minut faza fixa si pentrul Lyon. Sut/centrare al lui Juninhio, si Benzema reia spre poarta ca la un joc de tenis cu piciorul. Steaua 3 - Lyon 4. Apoi Steau s-a vazut neputincioasa, nereusind mare lucru. Un corner ici-colo care sa le mai ridice publicul in picioare. Dar nimic nu s-a intamplat. Mai mult in prelungiri, LYon da lovitura de gratie si inscrie pe o contra. 3-5. Ciudat, pentru ca atunci cand o echipa are avantaj de un gol ni deplasare nu mai tine multi oameni in ofensiva, dar Lyon probabil dandusi seama de limitele echipei romanesti au fortat si au inscris.

Ce ar mai fi de spus ? Ca aproape nici un jucator al Stelei nu a jucat bine. Nu pot sa remarc decat pe Nicolita, un Radoi sau Zapata. Dar si portatul a luat totusi 5 goluri, si nu stiu daca vreunul a fost clar numai vina lui. Au jucat prost atacantii Stelei. De fapt ce zic eu ...Steaua nu are atacanti. Cum au remarcat bine si comentatorii meciului. Dayro Moreno are un stil dezordonat si da o pasa buna pe meci din care cu noroc se poate inscrie. In rest.. Arthuro .... Kapetanos. nimic. Semedo aseara a fost perfect anihilat de fundasii francezi. Are el viteza intradevar, dar aseara nu i-a iesit nici o pasa !!! Chiar m-am uitat atent cand ajungea mingea la el si gresea orice balon. cand incerca pasa o dadea gresit, daca inainta cu mingea era deposedat printr-o intrare mai tare. Arbitrul nu o sa dea fault doar pentru ca adversarul a intrat putin mai tare. Poate in Liga 1 in Romania Semedo reusea aseara un meci excelent daca juca impotriva unor jucatori romani, dar ashea.....nimic. L-a scos pe Semedo si in locul lui a intrat Toja, un alt pierde-mingi. Nu stiu pe ce post joaca saracul baiat la echipa nationala unde am auzit ca a facut un meci bun, dar aseara si de fapt in mai toate meciurile Stelei Toja nu isi arata adevarata valoare. Ca si Semedo, Toja a pierdut 90% din mingile care au ajuns la el. Acum chiar ca nu mai am nimic de zis. Poate echipa Stelei este buna in comparatie cu Gaz Metan sau Poli Iasi, dar in Europa, in acest an este un nimic. Diferenta fata de acum 2 ani de la acel Steaua- Lyon 0-3 nu o regasim in valoarea crescuta a Stelei. Scorul de 3-5 arata ca si Lyon poate sa mai calce stramb. Faza este ca ei si-au revenit prin minutul 15 cand au vazut tabela aratand 2-0. Steaua a castigat in acesti ani de Liga Campionilor doar experienta. Cu acea experienta au fructificat aseara 90% din fazele fixe marcand de 3 ori. Pentru ca asa este in Champion League, trebuie inscris oricum si din orice faza, si stelistii stiu asta acum. Pacat ca nu au stiut sa faca faza defensiva ca in alte meciuri.

0 comentarii: